Metsälintu

tiistai 19. toukokuuta 2015

Kabli

Huhhuijaa. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet yhtä pyöritystä, tosin hauskalla tavalla. Olen retkeillyt paljon, viimeistellyt gradua, hoitanut kasveja ja puutarhaa ja pitänyt lintuopastuksia Nuuksiossa ja Viikissä. Sama meno jatkuu toukokuun loppuun, jolloin gradun pitäisi olla valmis (fingers crossed), opastukset paketissa ja toukokuun lintuharvinaisuudet havaittu. ;D

Palasin jokavuotiselta Viron retkeltä toissa päivänä. Viisi päivää upeissa maisemissa ja hyvässä seurassa teki kyllä terää. Tällä kertaa Owen joutui jäämään töihin ja minä matkustin perheen ja ystävien kanssa. 


Lounais-Viron Kabli toimi tukikohtanamme. Kabli on rauhallinen ja idyllinen rantakylä, jossa on kaunis hiekkaranta. Se on myös lintujen muuttoväylän varrella (etenkin syksyisin), mutta viiden päivän jaksoon ei valitettavasti osunut hyviä muuttopäiviä. Jouduimme siis tyytymään pesimälajistoon kuten pussitiaiseen, riuttatiiraan, pikkutiiraan ja mustaleppälintuun. Teimme tosin päiväretkiä Matsalun lahdelle, sisämaahan ja Pärnun ympärstöön, joten lajeja tuli nähtyä monipuolisesti. Kattohaikaroita näkyi vähän kaikkialla. Valkoisia jalohaikaroita näimme peräti 55!Kablin pohjoispuolella ovat Piklan kala-altaat, joka on lintupaikkana mainio. Kerttusten mieskööri oli äänessä keskellä päivääkin ja torneista voi nähdä monipuolisesti kahlaajia, petoja, lehmiä ja hevosia. ;) Viikstitimalit ja ruokosirkkalinnut vilisevät ruovikossa ja pienestä lammesta löytyi, mikäpä muu kuin, lampiviklo. Harmi, ettemme ehtineet tänne yöretkelle kuuntelemaan huitteja ja mölysammakoita. 
Semmoinen oli Kabli ympäristöineen. Nyt yritän saada loputkin kuvat muokattua ja laittaa piakkoin lisää tunnelma-kuvia Virosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti