Metsälintu

perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulupäivä irlantilaisittain

Aamuni alkoi kahden tunnin kävelylenkillä kirpeässä pikkupakkasessa. Irlannissa on ihanaa, kun linnut laulavat keskellä talveakin. Lenkkipolun varella visersi ainakin punarinta, rautiainen, peukaloinen, laulurastas ja tikli. Ihan kuin kotona Suomessa toukokuussa. Ei ollut kauhean jouluinen olo laulukonsertin, auringonpaisteen ja vihreiden peltojen keskellä. Kuuntelin puhelimesta välillä Xmas-radiokanavaa ja yritin väkisin luoda joulultunnelmaa. Ei onnistunut. :D
Loppupäivä vietettiin sisällä rennoissa tunnelmissa. Katselimme Father Tediä, siemailimme punaviiniä ja kokkailimme illan Christmas Dinneriä varten. Kello neljän jälkeen saapuivat Owenin serkut perheineen ja mukana oli myös hellyyttävä Molly-koira.Irkkujen joulupäivällinen koostuu kinkusta ja kalkkunasta, "täytteestä" (stuffing), perunasta, keitetyistä vihanneksista ja ruskeakastikkeesta. Vegenä jätin lihat väliin ja söin vege-kievin, joka oli ihan ok, mutta liian sieninen. Tuo kuvan vasemmassa alareunassa näkyvä stuffing oli sen sijaan TAIVAALLISTA. Uunissa leivottuja leivänmuruja, voita, tuoreita yrttejä ja mausteita, omnomnom! Tuota aiomme tehdä ensi jouluna Suomessa!


Hurmaava Molly oli somistettu rusetilla joulun kunniaksi.


Loppuilta menikin sitten ruokakoomailun ja koiranulkoiluttamisen merkeissä. Oli kaiken kaikkiaan aika erilainen joulu. Olen suomalaisena tottunut jouluperinteisiin, jotka toistetaan saman kaavan mukaan vuodesta toiseen. Juuri nuo perinteet ovat minulle se joulun tärkein juttu. Niihin liittyy niin paljon hyviä muistoja ja ne on aina tehty perheen kanssa iloisessa tunnelmassa. Tänä vuonna ne jäivät pitkälti tekemättä ja se jäi hieman harmittamaan. Toisaalta luulen, että elän murroskautta, jossa olemme kovaa vauhtia luomassa uusia perinteitä, jotka sitten myöhemmin tuntuvat kultaakin arvokkaammilta.

Toivottavasti kaikilla oli tunnelmallinen joulu! Olisi kiva kuulla minkälaisia kokemuksia teillä lukijoilla on ollut ulkomailla vietetystä joulusta.:)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on! Molly oli oikea mummo-molly. Vähän hidas ja hölmö, mutta tosi kiltti ja kultainen. <3

      Poista