Metsälintu

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Neitokainen 4 kk 
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Lyyra täytti vajaa viikko sitten 4 kk, mutta tämä mamma on ollut niin kiireinen, ettei a) ole ehinyt muokata kuvia ja b) kirjoittaa mitään.

Mutta siis asiaan! Neitokaisesta on kuukauden aikana tullut huomattavasti sosiaalisempi. Hän ottaa enemmän katsekontaktia, ojentelee käsiään kohti Kuuraa, hymyilee aurinkoisesti ja kikattaa hersyvästi. Vauvasta on kovaa vauhtia kuoriutumassa oma persoonansa.

Neljän kuukauden iässä Lyyra

- Nukkuu n. 12-15 tuntia päivässä. Yöt menevät edelleen ilman herätyksiä, mutta 3-4 tunnin yhtäjaksoiset päikkärit ovat hävinneet ja tilalle on tullut lyhyempiä lepohetkiä.

- Juttelee joinakin päivinä paljon ja toisina vähemmän. Tuttujen ympäröimänä höpöttää enemmän kuin vieraissa paikoissa (oli esim. tänään neuvolassa ihan tuppisuuna).

- On välillä alkanut vierastaa. Etenkin iltaisin kelpaa vain minun sylini. Tämä on ajoittain rankkaa, kun iltaisin olisi silloin tällöin kiva päästä puutarhahommin, rempata eteistä tai saunoa ystävän kanssa. Onneksi vierastaminen on toistaiseksi painottunut vain illan kahteen viimeiseen tuntiin.

- Ei vielä käänny (paitsi kylkiasennosta selälleen). Viihtyy kuitenkin vatsalteen aina vain pitempiä pätkiä, pisimmillään 5 min.

- Ojentaa kätensä, tarttuu leluun ja vie sen suuhunsa. Sorminäppäryys on kuukauden aikana parantunut, ja nyt pysyy helistinkin hyvin kädessä. Nyrkkejä Lyyris ei enää juurikaan syö.

- Kuolaa välillä paitansa/mekkonsa ihan litimäräksi. Välillä pitää turvautua kuolalappuun. Hampaita ei vielä näy.

- Kasvaa nätisti +-käyrällään. Pituutta oli tänään neuvolassa n. 66 cm ja painoa 9,2 kg. Imetys on siis sujunut melkein liiankin hyvin. Minun piti pari viikkoa sitten oikein googlata, että voiko täysimetetty vauva olla liian painava. Ei kuulemma voi. Sitä neuvolantätikin minulle toitotti ja oli pelkästään tyytyväinen hyvään kasvuun. Olen täysin vakuuttunut siitä, että kehoni tuottaa kermaa maidon sijasta. :DD

- On maailman suloisin, kun hymyilee ja kikattaa Kuuralle, ja ojentaa kättä tätä kohti. <3

2 kommenttia: