Metsälintu

keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Neitokainen 3 kk


Lyyris on viimeisen kuukauden aikana kasvanut ja kehittynyt hurjasti! Joka päivä hän on hiukan erilainen, hymyilee enemmän ja kannattelee päätään kauemmin. Tuplaleuka on myös joka päivä hiukan isompi, haha. Siinä missä vielä kuukausi sitten harjoiteltiin ensimmäisiä gu-guita, tulee juttua nyt vaikka minkälaisilla äänillä.

Kolmen kuukauden iässä Lyyra

- kannattelee päätään oikein nätisti. Yhtenä lauantaiaamuna hän vain yhtäkkiä tajusi jutun juuren, ja nosti pään pystyyn. Sitä ennen vatsalteen oleminen oli yhtä kitinää ja ähinää.

- näkee huomattavasti kauemmas kuin kuukausi sitten. Hän katselee vaunuista puita, ihmisiä ja kauppojen lamppuja. Hymyyn hän reagoi jo monen metrin päästä.

- keskeinen sanavarasto koostuu paitsi gugu- ja agu-äänteistä, myös hauuusta, eiiiistä ja hiistä (lähes samanlainen kuin turkinkyyhkyn kutsuääni :D). Höpötyksiä rytmitetään satunnaisilla kiljahduksilla ja ärinöillä.

- nukkuu yöt heräämättä kertaakaan, on nukkunut jo 2 kk iästä lähtien. Ihmeellinen vauva. Vuorokaudesta ollaan unten mailla n. 16 tuntia.

- tarttuu leluihin ja vie ne suuhunsa. Leikkimatto on kovassa käytössä.

- kuolaa aika paljon ja syö mielellään molempia nyrkkejä. Hampaita ei vielä näy.

- ei tee elettäkään kääntyäkseen vatsalta selälleen tai toisin päin. Pötköttelee vain tyytyväisenä selälteen mokoma makkara. :D Ei tässä kuitenkaan ole mikään kiire ja helpompi häntäkin on käsitellä, kun ei pyöri ympäriinsä.

- on yli 8 kg keijukainen ja saanut liikanimen Pullervo. <3

- on löytänyt Kuuran! Kerran Lyyra väläytti siskolleen myös hymyn, mutta useimmiten vain ojentaa kätensä Kuuraa kohden, jos tämä on ihan vieressä. Kuura taas alkaa saman tien nuolemaan Lyyran nyrkkiä (ja me yritämme tökkiä Kuuraa kauemmaksi, koska vauva laittaa kuitenkin nyrkin heti seuraavaksi suuhun...) Ihana päästä seuraamaan, miten näiden kahden suhde alkaa kehittyä.3 kommenttia: