Metsälintu

lauantai 16. syyskuuta 2017

Retken upeimmat majapaikat

Costa Rican hintataso oli yllättävän lähellä Suomen hintatasoa. Varsinkin ruoka tuntui välillä jopa kalliilta (liikuimme tosin lähinnä "turistialueilla"). Costa Ricassa on erinomaiset majoitusmahdollisuudet aina reppureissaajien hostelleista viiden tähden de lux eco lodgeihin. Me halusimme tällä kertaa asua astetta fiinimmin (olihan tämä sentään häämatka!) ja tutkailimme eri majoitusvaihtoehtoja tarkasti tripadvisorin avustuksella. 14 päivän matkan aikana yövyimme yhdeksässä eri paikassa, joista neljä oli erityisen mieleenpainuvia. Majoitusten hinnat olivat n. 40€/yö/nuppi, mutta halvimpaan hostelliin vain 20€ ja toisaalta kalleimpaan all inclusive Ranchoon 100€.

Nyt seuraa esittely meidän Top 4 majoituksista, jotka on esitelty tässä satunnaisessa järjestyksessä.

1. Arenal Observatory Lodge

Tämä oli minusta paras yöpymispaikka alueen monipuolisuuden takia. Hinta oli vain 50 €/yö/nuppi sisältäen ihan mielettömän aamiaisen aivan mykistävällä tulivuorinäkymällä. Lisäksi täällä oli parhaat linturuokinnat ja todella kattavat retkeilypolut.Aamiaspöydästä avautui myös näkymä ruokintapisteelle ja oli jotenkin hämmentävää juoda kahvia ja katsoa samalla jättiläismäisten Curassowien (Great Curassow, Craz rubra) syömäpuuhia.
Uskokaa tai älkää, mutta tämä vähän tylsän näköinen rastas (Clay-colored Thrush, Turdus grayi) on Costa Rican kansallislintu! Eli siis maa, joka on pullollaan säihkyviä kolibreja ja värikkäitä papukaijoja, valitsee kansallislinnukseen mudan värisen rastaan. Noh, ainakin linnulla oli kaunis lauluääni. 


Montezuma Oropendola (Psarocolius montezuma)


Upeat sinipukuiset linnut vesimelonin kimpussa. Vasemmalta oikealle: Red-legged Honeycreeper (Cyanerpes cyaneus) koiras ja naaras, Green Honeycreeper (Chlorophanes spiza) koiras ja Golden-hooded Tanager (Tangara larvata).


Curassowet olivat todellisia dinosauruksia! Tässä mamma-curassow...


... tässä baba-curassow....


... ja tässä puolestaan pappa-curassow.
Aamiaispöydän ikkunaan ilmestyi myös tällainen kaveri!

Coati-perhe kävi aamulla syömässä ruokinnalta pudonneita herkkuja.Tui tui!


2. Rancho Naturalista

Sitten siirrytäänkin retken kalleimpaan paikkaan, eli Rancho Naturalistaan. Täälläkin oli hedelmäruokinnat, mutta paikan ehdoton vetonaula olivat parvekkeen kolibrit ja aamukahvimahdollisuus heti auringonnousun aikaan!


Oli mahtavaa kömpiä ylös sängystä klo 5.00 ja tepastella parvekkeelle hakemaan valmiiksi keitettyä kahvia sekä keksiä. Tarkkailimme lintuja parvekkeelta käsin parin tunnin ajan, minkä jälkeen siirryimme alakertaan syömään aamiaista.
White-necked Jacobin (Florisuga mellivora)Ja siis se ruoka! Nammmm! Tässä paikassa oli täysylläpito, nimittäin hintaan kuului aamiainen, lounas ja päivällinen kaikkine herkkuineen. En ole eläissäni syönyt niin hyvää lasagnea kuin täällä. :p Rancho omistaa aluetta ympäröivät metsät, joissa näimme paljon uusia lintulajeja.


3. Rancho Capulin

Upea paikka mielettömällä näköalalla. Aamupalaksi ihania hedelmiä ja lettuja. Oli upeata nauttia retken ensimmäinen aamiainen tällaisessa miljöössä.4. Casa Botania B&B

Jälleen kerran mieletön näköala, joka vähän väliä verhoutui sumupeiton alle. Söimme illalla omistajan valmistaman kolmen ruokalajin illallisen, joka oli ehdottomasti retken parasta ruokaa (Rancho Naturalistan lasagnen ohella siis)!
1 kommentti:

  1. Voi upeus mikä komea tulivuori! Matkakuume vaan kasvaa ku lukee näitä sun reissu postauksia! :D Ehkä sitten joskus itsekkin pääsee jonnekin ^^

    VastaaPoista