Metsälintu

keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kukkivien lehmusten alla


Pyöräilen päivittäin Lapinlahden entisen sairaala-alueen ohi ja joka kerta mietin, että tuolla pitäisi joskus käydä kaffella ja ihmettelemässä vanhaa rakennusta. Noh, reilu vuosi siinä meni ennen kuin sain aikaiseksi käydä tutustumassa alueeseen. Ja olihan se hieno!





Lapinlahden sairaala on Suomen vanhin mielisairaala ja yksi Euroopankin vanhimmista. Talo on Engelin suunnittelema ja rakennettu 1840-luvulla. Sairaalan toiminta päättyi lopullisesti vuonna 2008, joten se ehti olla käytössä yli 160 vuotta! Sairaalassa on hoidettu muun muassa Aleksis Kiveä, Vesa-Matti Loiria ja Tapani Kansaa. Nyt tiloissa on kahvila, ravintola, pikkuputiikkeja, näyttelytiloja ynnä muuta hipsterijuttua. Rakennuksia kunnostetaan koko ajan, nytkin julkisivua ehostettiin monen maalarin toimesta.


Kahvilan boheemia interiööriä. Tuo opetustaulu sopisi meidän kotiin täydellisesti!


Suklaakakku oli aivan mielettömän hyvää! Ja tämä tulee superkriittiseltä jälkkärifanaatikolta. ;)









Sairaala-alueen palstat olivat todella upeita!





Oooh ja ne lehmukset! Yksi parhaista tuoksuista mitä tiedän on kukkivien lehmusten tuoksu. Sairaala-alue oli täynnä puistolehmuksia, joten voitte kuvitella huumaavan tuoksun, joka alueella leijaili. Minä imppailin tuoksua siihen pisteeseen, että alkoi pyörryttää.


4 kommenttia: