Metsälintu

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Suomenlinnaan ja takaisin

Olipa kerran vapaapäivä ja aurinkoinen sää. Me päätimme lähteä koko pieni ydinperheemme Suomenlinnaan lintupiknikretkelle. Olimme kuulleet huhuja saaressa pesivästä huuhkajaparista ja lähdimme katsomaan oliko huhuissa perää. No olihan niissä!

Samojedinkoira on harvinainen näky Helsingin ydinkeskustassa. Karvaturri keräsi paljon iloisia hymyjä ja katseita. Piristimme varmasti monen (turistin) päivää!


Ei, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö Jaffan kanssa. Oli vaan niin mahtava värikimara, että oi otettava kuva!
En edes muista olenko koskaan käynyt Suomenlinnassa keskikesällä lämpimällä säällä. Laskin täällä kuuden vuoden ajan talvilintulaskentareittiä marraskuussa, joulu-tammikuussa ja helmi-maaliskuussa, joten oli ihmeellistä nähdä saari täydessä kukassa ja upeassa auringonpaisteessa.


Keltakukkaisia ukonpalkoja kasvoi kaikkialla.
Ja löytyivät ne huuhkajanpojatkin! Hurjan lutusia otuksia, joiden oranssi katse porautui syvälle silmiin. Emoja ei näkynyt ja ilmeisesti lähettyvillä piilotteli kolmaskin menninkäinen.Ansaittu olut- ja kahvitauko.


Viiden tunnin retken jälkeen palasimme kotiin ja minne menee Kuura? Suoraan karviaispuskan alle kaivamaan viileää makoilukuoppaa, jossa karvakuono viettikin sitten seuraavat kolme tuntia tyytyväisesti tuhisten.

7 kommenttia:

 1. Ihanan kesätunnelmallisia kuvia! <3 Toivottavasti huuhkajanpojat ovat yhä mestoilla ja löydettävissä ensi viikolla, kun itse suuntaan kesäretkelle Suomenlinnaan. En olekaan ikinä ennen ennättänyt käydä siellä, joten on kyllä jännittävää. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ne löytyvät! Varmasti hengaavat mestoilla vielä useita viikkoja. :)

   Poista
 2. Upea kuva huuhkajanpojista. En ihmettele jos Kuura kerää katseita tuolla hymynaamallaan.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia jälleen. Kuura on niin suukoteltava!

  VastaaPoista