Metsälintu

perjantai 17. helmikuuta 2017

Vetohommia


Ai että meillä oli viime viikonloppuna mukavaa mökillä! Kokeilimme ensimmäistä kertaa Kuuran kanssa vetohommia nyt, kun neiti on täyttänyt vuoden eikä tarvitse pelätä kasvuhäiriöitä (joita vetäminen pentuiässä saattaa aiheuttaa). Tällä hauvalla on vetäminen verissä (mikä on helppo havaita lenkeillä...) ja kun kerrankin sai oikein luvan kanssa vetää, oli Kuura aivan täpinöissään!


Innostuneena Kuura alkaa haukkua ja möristä sellaisella söpöllä "grrrooouuuu"-äänellä.


Lähtövalmiina potkukelkan kanssa. Emme ole vielä hankkineet kunnon vetokamppeita, mutta Kuuralla oli päällään ihan kelpo valjaat ja hihna oli osittain joustavaa materiaalia. Nyt näyttää säätila siltä, että vetokokeilut jäivät tähän yhteen viikonloppuun, joten hankimme kunnon varusteet vasta ensi syksynä.


Tjuhuu!


Välillä pidettiin piehtarointitauko.Ja sitten taas mentiin. Kuuran askelista näkee, ettei suoraviivainen vetäminen oikein vielä luonnistu.Potkukelkkailu oli kyllä superkivaa. Olisi kiva kokeilla sulan maan aikaan Kick Bikea tai vastaavaa, mutta niiden menopelien hinnat vähän hirvittävät...

4 kommenttia:

 1. Mikä ihana eläin! Niin innostuneen näköinen. <3 Vetokoira on muuten ihan huippu myös Lapin-vaelluksilla tunturin rinnettä noustaessa - jos sillä on valjaat yllään ja taluttajalla liina kiinni rinkan lantiovyössä, niin koira kyllä auttaa kiipeämisessä ja saa ylimääräiset energiatkin purettua siinä ohessa. Nimim. jättiläisisoa ja hurjan energistä huskya vaelluksella taluttanut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin odotan, että pääsen Kuuran kanssa Lappiin vaeltamaan! Ylämäet varmasti sujuis mukavasti, mutta pelkään, että alamäet tultais kierien alas vetokoira etunenässä. :D

   Poista
 2. Hyvä Kuura! Pienen harjoituksen myötä varmasti vielä tulee mainioksi vetokoiraksi ^^ Mulla on mukavat muistot siitä, miten meidän samojedi veti aina lapsena veljeä ja minua pulkassa ja usein oli vielä sellanen viritelmä, että äiti potkukelkalla ja siinä mukana kaks tenavaa ja koiruus vetojuhtana x) Saa aikas mahtavasti koissulta ylimääräset energiat purettua kivaan puuhaan.

  Kuurasta on kyllä tullut tosi upean näköinen neiti. Varmaan saa aika paljon ihasteluja lenkkipoluilla vastaantulevilta. (onpa muuten kivaa kun vennikään ei ole enää sellanen pieni söpö pentu, eikä enään ihan joka ikinen vastaantulija pysähdy lässyttämään sen söpöyttä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Sammari vetämässä pulkkaa (jossa on napero tai kaksi) on aina ollut mun haaveena, ehkäpä se joskus tulevaisuudessa toteutuu... ;) Välitän Kuuralle kehut. Varsinkin pienempänä oli melkein jokaisen vastaantulijan kohdalla pysähdyttävä rapsutuksille ja ohiajavista autoista saattoi kuuluua "uuuuiiiiiii!". Nyttemmin rapsuttelijoita on vähemmän ja saadaan aika rauhassa kulkea lenkeillä. Söpölle Vennille paljon terkkuja, olisi kiva joskus treffata!

   Poista