Metsälintu

perjantai 20. tammikuuta 2017

Huuhkajan sulka pölyhuiskana

Töissä on ollut mielenkiintoinen viikko. Luonnontieteellisessä museossa on kerran vuodessa huoltoviikko, jolloin näyttelyjä korjataan, päivitetään ja puunataan oikein urakalla. Tavallisestihan kaikki maanantait ovat museoissa näitä siivouspäiviä, mutta kerran vuodessa on hyvä rykäistä kunnolla.

Tässä muutama esimerkki huoltoviikon työtehtävistä:


Pölyjen pyyhkiminen - ja sitähän riittää! Pienemmistä täytetyistä eläimistä, kuten kuvan tunturipöllöstä, saa pölyt pyyhittyä hellävaraisesti huuhkajan sulalla. Jotenkin hellyyttävää. :D Minulla suurin urakka oli feikkivaahteran imuroiminen sellaisella Ghost Busters -tyyppisellä reppuimurilla. Oli muuten aika kuumottavaa seistä telineen päällä kolmen metrin korkeudessa imuroimassa yksittäisiä muovilehtiä (joita on puussa kuulemma 2880!!). Ei todellakaan sovi korkean paikan kammoisille ja kyllä minullakin välillä polvet tutisivat. 


Tämäkään homma ei sovi heikkohermoisille. Kovinkaan moni ei voi sanoa kiivenneensä työpäivän aikana afrikannorsun selkään ja imuroineensa sen kauttaaltaan.


Tämä tärähtänyt strutsi-neito siirrettiin varastosta eteisaulaan kaiken kansan nähtäville.


Tämä kaveri oli puolestaan lomatunnelmissa. 


Siivouksen yhteydessä sai monen monta perhoslaatikkoa lähtöpassit roskalavalle. Jotenkin kauheata heittää pois näin paljon näytteitä, mutta onneksi joka ikinen näyte on digitoitu ja talletettu virtuaalikokoelmaan. Oikeita näytteitä on varastossa toisaalta miljoonia ja ymmärrän hyvin, että tilan puute tulee joskus vastaan.Olihan näistä jokunen pelstatettava! Nämä yllä näkyvät kaunottaret lähtivät minun matkaani. Ajattelin tehdä niistä jonkinlaisen kollaasin seinälle.


On kyllä hieman surullista, että nämä kaikki ovat saaneet uhrata henkensä tieteen hyväksi. Harrastin itsekin perhosten keräilyä nuorempana, mutta parin harrastusvuoden jälkeen minun kävi hyönteisiä liian sääliksi. Siirryin sen jälkeen pekästään kuvaamaan niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti