Metsälintu

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Tammi ja Lohja

Meikäläisen ruhtinaallinen viikon loma alkoi mökkeilyn merkeissä. Teimme mökiltä käsin päiväretken Lohjalle, Lohjansaaren Paavolan, jossa kasvaa Suomen kauneimmaksi tituleerattu puu. Olen kuullut hehkutusta Paavolan tammesta monta kertaa ja nyt oli vihdoin sopiva hetki käydä katsomassa tuota ihmettä.Luontopolku kulki märän lehdon läpi.Ja sitten se oli yhtäkkiä siinä, Suomen kaunein puu!


Wooow.


Oli se hiaaano! Ikää puuvanhuksella on 400-500 vuotta ja ympärysmittaa 472 cm.Kun perhepotretit oli otettu, jatkoimme matkaa Martinpihaan. Vettä tuli kuin Esterin *erseestä, mutta onneksi ei tarvinnut kuin kipittää rakennuksesta (= putiikista) toiseen. Antiikkiputiikista löytyi ihana 60-luvun karvalankamatto, joka luultavasti päätyy olkkariin.Tässä antiikkiputiikissa oli kyllä fyndin makua. Se oli täynnä ihania (ja halpoja!) kalusteita. Nyt puuttuu vain se puutalo, jota alkaa sisustaa...


Martinpiha oli yksi hääpaikkavaihtoehdoistamme ihanan pihapiirinsä takia.


Lohjansaaren jälkeen jatkoimme matkaa Lohjan museoon, joten puutaloteema jatkui. :D Yllä olevassa rakennuksessa asuisin koska tahansa. Talo on vanha pappila 1800-luvulta.


Mathildedalin ruukin teräsnojat bongasimme pappilan pihasta. Hauska sattuma, kun olimme juuri kuukautta aikaisemmin käyneet kyseisessä ruukkikylässä.


Pappilan puutarhakin oli silmiä hivelevä.


Sopiva annos luontoa, kulttuuria ja vesisadetta. Ihana päivä!

5 kommenttia:

 1. Ai että! Toi THE tammi on kanssa ollut mulla listalla että täytyy käydä se kokemassa. Ehkä vielä tänä kesänä tulee poikkeaminen sinne :) Ihan upeita kuvia sieltä sinulla. Nää muutkin kuvat on niin kauniita ♥

  Kuurapas on kasvanut! Niiin söpöt korvat. Ja näyttää pehmoisan halattavalta koko hahmo. Mulla on muutes enää kolme viikkoa koiranpentu-odotusta jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. THE tammi oli kyllä sykähdyttävä, ihan täydellinen.

   Kuurasta on tullut tommonen karvapystykorva. Karvapeite on kasvanut hurjasti viime viikkoina ja harjakin on aina ihan valkosena harjaamisen jälkeen. Tämähän on kuitenkin vasta pientä tulevaan. :P

   Ja iiiih, lapinkoiranpentuja! Onnea odotukseen ja laita blogiin paljon kuvia pallerosta. <3

   Poista
 2. Olen retkeillyt jonkin verran Lohjan seudulla, mutta Paavolan tammea en ole vieläkään ennättänyt moikkaamaan. Tämä postaus oli kyllä taas hyvää mainosta. Pitänee tosissaan suunnitella visiittiä. (Ehkä jo tällä viikolla, kun menen Lohjalle juhannuksenviettoon!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkali ja tammi on kyllä Lohjan parhaat luontokohteet. Minullakin on joitakin luontokohteita siellä päin vielä käymättä. Yritän korjata tämän kesän ja syksyn aikana. :)

   Poista
  2. Uskon! Omat suosikkini ovat olleet Karnaistenkorpi ja Torholan luola ympäristöineen, mutta saattaapi olla, että nämä kirivät Lohjan seudun parhaiden kohteiden listan kärkeen, kunhan pääsen tutustumaan.

   Poista