Metsälintu

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Punavihreää

Huhtikuun loppu on kasvimielessä ehkä parasta aikaa Teneriffalla. Tienpenkat, metsät ja rannat olivat täynnä upeita kukkia ja monet kasvisuvuista ovat tuttuja suomalaisille. On joulutähteä, unikkoa, neidonkieliä, kurjenpolvia...


Kaikkein kaunein oli kuitenkin kuningatarneidonkieli. Tämä jopa kolme metriseksi kasvava laji löytyy vain Teneriffalta ja se kukkii vain kerran, minkä jälkeen kasvi kuolee.
Kanariankurjenpolvi ja mehipuu.


Teneriffan laakeripuumetsässäKanarianamiraaliOlin kuvitellut kaikkien kanarianpunakellojen jo kukkineen, joten näiden kellojen näkeminen sai minut innosta sekaisin. :D


Kun laakeripuumetsässä tuli vastaan tällainen kaunotar, ajattelin, että sehän näyttää ihan meikäläiseltä syyläjuurelta. Pienen googletuksen selvisi, että laji oli (mikäpä muu kuin) teneriffanlaakerisyyläjuuri.


Viikunopuntia on meksikolainen vieraslaji Teneriffalla. 


Sineraaria sp.


Viherneidonkieli (?) 


Sama neidonkieli kera kanarianamiraalin.


Unikko oli upea ilmestys palanutta metsää vasten.


2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Kiva kun olet laittanut näin kattavasti kuvia ja juttua Teneriffalta. Ollaan mietitty seuraavaa matkakohdetta ja Teneriffa voisi olla hyvä vaihtoehto. Täytyy näyttää miehellekin näitä kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lämpimästi suositella Teneriffaa! Turistikaupunkeja kannattaa välttää ja mielummin vuokrata auto tai mennä bussilla erilaisiin luontokohteisiin.

      Poista