Metsälintu

lauantai 27. helmikuuta 2016

Viikko Lillukan kanssa

Tämä viikko kului kaksi kertaa nopeammin kuin edellinen. Oikeasti. Osittain tämä johtui Lillukan ihastuttavasta seurasta, osittain museon hiihtolomahulinoista. Eipä ole ainakaan tekeminen töissä loppunut kesken. ;) Nyt on ihanaa viettää pari auringon täyteistä vapaapäivää metsälenkkeillen ja linturetkeillen.

Owen tänään tokaisi lenkillä, että "Koira-life is good". En voisi olla enempää samaa mieltä.



Laajalahdella oli tänään keväistä.


Vajaa viikko sitten taas aika lumista.



Heh. Noita kokkareita oli kiva yrittää sulattaa. Varsinkin, kun piti sulatella niitä autossa...




Tuusulan peräkylillä häröilemässä. Tuo hurtta sitten rakastaa juoksennella vapaana!




Törmättiin palokärkeen.



Ja varpuspöllöön!



torstai 25. helmikuuta 2016

Pentupäivitys

Valkoiset pötkylät kasvavat kovaa vauhtia! Rottamainen olemus on vaihtunut enemmän koiramaiseen, mutta ultimaattinen söpöysvaihe on vasta ehkä neljän viikon päästä. :D Kaikilla palleroisilla on auennut silmät ja kuulemma kovaa vauhtia kiipeilevät pentuaitauksen yli.

Vaihdoimme muuten lennossa Lumin pentueesta Tuiskun pentueeseen. Kasvattajalla on siis kaksi pentuetta (mammat synnyttivät kahden päivän välein) ja keskusteltuani kasvattajan kanssa päädyimme ottamaan yhden Tuiskun pennuista. Perustelut: Tuisku on hieman keskikokoista sammaria pienempi ja todella reipas tyyppi. Lisäksi Tuiskun pentueeseen syntyi neljä tyttöä, joten valinnanvaraakin on enemmän.

Tässäpä kuvia Tuiskun ihanuuksista. Kasvattaja Minna Kareinen on ollut kameran takana.







Hampaita ei vielä näy :)


<3

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Odotellessa

Tuntuu, että päivät vaihtuvat tiuhaan, mutta aika on pysähtynyt. Täällä eletään edelleen pentukuplassa ja odotetaan pennun tuloa kuin kuuta nousevaa. Tänään hauvavauvat täyttävät kaksi viikkoa, mutta täytyy viedä odotella toiset kaksi viikkoa ennen kuin käymme niitä katsomassa. Onneksi saimme Lilyn eilen hoitoon laskemaan koirakuumetta (ainakin hetkellisesti). Saamme nauttia Lilyn seurasta viikon ajan.

Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo tupsahti postiluukusta jonkin aikaa sitten. Se on nyt selattu läpi moneen kertaan ja mielenkiintoiset kasvit merkattu postit-lapuilla. Nyt olisi aika tilata läjäpäin siemeniä! Tänä vuonna keskityn enemmän koristeperennoihin ja kesämökkien "koristeluun". kuin syötäviin kasveihin. Kesäkurpitsat ja yrtit ovat toki jokavuotinen must.

Pentukuvia on luvassa kohtapuolin, mutta sitä ennen laitan tänne tällaisen sekalaisen arkikuvapläjäyksen.


Lillukka <3



Kokeilin tehdä creme bruleetä ensimmäistä kertaa elämässäni. Hyvin onnistui!


Harmaapäätikka mökillä


Notkuva herkkupöytä eräissä pippaloissa.


Sukkahiki haisee...



Oih, tässä oli synkkä ja upea päivä!




sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kyllä tämä kevättä on



















Mökillä taas! Ajoimme tänne eilen uskomattoman kauniiden maisemien halki. Sääkin oli mitä mainioin, +0 ja auringonpaistetta. Pysähdyimme Siuntion linnan kohdalla vähän pidemmäksi aikaa ihemettelemään kosken kuohuja. Paikalla oli viikkoa aiemmin nähty lapinpöllö (!), joten pidimme myös silmämme auki sen varalta. Pöllöä ei näkynyt, mutta tiaiset lauloivat täyttä kurkkua ja jokunen käpytikkakin innostui rummuttamaan.

Mökilläkin heräsin aamulla sinitiaisen ja puukiipijän lauluun. Ihmeellinen äänimaailma näin helmikuun puolivälissä.